• darkblurbg
    Welkom bij Praktijk de Kloet
    Praktijk voor podoposturale therapie
  • darkblurbg

Mijn naam is Nicolien de Kloet. Sinds 1994 ben ik werkzaam als gediplomeerd podoposturaal therapeut en vanaf 2006 ben ik ook mechanische steunzolen gaan maken. In 2014 heb ik het diploma registerpodoloog B gehaald. Ik werk in een eigen praktijk aan huis en huur een locatie in Barneveld.

In 1982 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, waarna ik een jaar in een algemeen Ziekenhuis in Zwitserland ben gaan werken. Terug in Nederland heb ik vervolgens 6 jaar als docent aan de opleiding voor fysiotherapie in Utrecht les gegeven in verschillende vakken. Vervolgens heb ik een praktijk voor fysiotherapie aan huis opgestart, wat goed te combineren was met opgroeiende kinderen.

Er kwamen verschillende klanten in mijn praktijk die op reflexzolen van een podoposturaal therapeut liepen. Deze zolen werkten erg goed tegen houding gerelateerde klachten, en ik wilde hier graag meer over weten. Ik ben daarom de opleiding voor podoposturaal therapie gaan volgen, en sindsdien is de belangstelling voor de relatie voet en houding alleen maar toegenomen. Na verloop van tijd ben ik gestopt met mijn fysiotherapie praktijk, en ben ik mij volledig gaan richten op podoposturale therapie. Het bijzondere van deze therapie is dat je vaak gelijk veranderingen kunt waarnemen. De klant merkt direct een verbetering van de bewegingsvrijheid en afname van spierspanning en pijn.

Om de klanten met pijnlijke en ernstige voetklachten beter te kunnen helpen ben ik mij verder gaan bekwamen in het maken van mechanische steunzolen. Daarvoor heb ik verschillende cursussen gevolgd. In 2014 heb ik de opleiding voor registerpodoloog B gevolgd.

In 2006 ben ik gaan werken als podoposturaaltherapeut/podoloog aan de Wencopperweg 16 in Barneveld. Daar heb ik vakkennis gedeeld met mijn zeer ervaren collega Marian van Middendorp. Helaas is zij in juli 2016 overleden.

Ik volg regelmatig scholingen om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen op medisch gebied. Om u een totaal behandeling te kunnen geven werk ik met verschillende technieken. Ik maak naast behandeltechnieken uit de podoposturaal therapie onder andere gebruik van oefeningen/stretchen van spieren en medical taping. De klachten aan uw voeten worden behandeld, maar altijd wordt er ook gekeken naar de reactie van het lichaam op de zolen. Op deze manier zorg ik dat uw lichaam goed in balans blijft met de spierspanning uit de benen, rug, nek, schouders en hoofd.

Samenwerken vind ik belangrijk. Indien nodig zal ik u doorverwijzen naar de fysiotherapeut, manueel therapeut, osteopaat, orthopeed, huisarts of pedicure.