Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, of bent u niet zeker over het antwoord? Neem dan contact met mij op, dan kijk ik wat ik voor u kan betekenen.
U vind dit in het document regels voor zolen en veiligheidsschoenen.
U vind dit in het document informatie over zolen.
praktijkdekloet hanteert de volgende algemene voorwaarden.
Kinderen hebben van nature veel vet onder de voeten om de voeten te beschermen, daardoor lijken ze platter dan ze zijn. De voeten ontwikkelen zich door intensief gebruik.
Als uw kind niet graag loopt, vaak valt, struikelt over de eigen voeten of een voet heeft die anders staat dan de andere, dan is het raadzaam om advies te vragen. Er wordt dan een afdruk en scan gemaakt en de ontwikkeling van de voeten van uw kind wordt gevolgd. Soms is een kleine aanpassing in de schoen al genoeg om de voetjes te corrigeren.
Als uw kind 6 jaar is dan loopt het veel op schoenen en dat is ook de leeftijd dat het zenuwstelsel voldoende ontwikkeld is om de voeten intensiever te corrigeren of te stimuleren eventueel door het dragen van zolen.
Het is altijd goed om ook veel op blote voeten te lopen thuis, op het gras, op zand en op grind, dat is de beste voetengymnastiek die er is.
Neem bij het eerste bezoek uw ID kaart mee. Neem daarnaast ook die paar schoenen mee, die u gebruikt bij Werken, Winkelen en Wandelen (de drie W’s). Dit mogen ook dezelfde schoenen zijn. Als u al zolen heeft neem deze dan ook mee.
U kunt spierpijn krijgen als u net op nieuwe of gewijzigde zolen loopt. Het lichaam moet wennen aan de zolen die u stimuleren om een andere houding aan te nemen. Als de spierreacties heftig zijn kunt u beginnen met de zolen halve dagen te dragen en langzaam het aantal uren dat u de zolen draagt uit te breiden. Als de klachten niet verminderen of zelfs erger worden, draag dan de zolen een paar dagen niet en kijk of de klachten af nemen. Is dat het geval, dan weet u dat de klachten te maken hebben met de zolen. Neem dan contact met mij op.
Als de zolen te strak in de schoenen zitten kunt u drukplekken op of onder de voeten krijgen. Uw voeten gaan dan zeer doen. Draag ruimere schoenen of vraag mij om advies.
Heeft u klachten over de zolen? Neem dan binnen 4 weken contact op, dan pas ik de zolen gratis aan. Dit valt onder de garantie.
Leg natte zolen nooit op een verwarming! Hierdoor gaat het materiaal scheuren. Laat ze langzaam drogen en smeer ze af en toe in met ledervet zodat ze soepel blijven.
De oorzaken van zweetvoeten verschillen. Voor sommige oorzaken van zweetvoeten zijn er middelen om de stank weg te nemen of het zweten te verminderen. Neem contact met mij op voor advies.
U kunt een katoenen enkelkousje om de zolen heen doen met elastiek aan de onderkant. De zolen altijd uit de schoenen halen, zodat ze kunnen luchten. De zolen schoonmaken met water en azijn.
Als u de zolen komt ophalen neem dan uw schoenen mee waarin u ze gaat dragen. De zolen worden dan passend gemaakt. Knip nooit zelf aan de zolen! Als u ze tekort afknipt zal de zoolrand pijn gaan doen aan uw tenen.
Met behulp van onderstaande lijst kunt u controleren of uw schoenen geschikt zijn voor het dragen van zolen:
Reflexzolen zijn dunne zolen met daarop vaak kurk elementen van 1 tot maximaal 3 mm dik. Deze zolen beïnvloeden de houding door verandering van spierspanning. Dit doen ze door in te werken op de vele receptoren in de voeten. Daarom noemen we dit reflexzolen. Steunzolen geven ondersteuning aan de voeten. Steunzolen zijn dikker dan reflexzolen en corrigeren de voeten op mechanische wijze. Staat bijvoorbeeld het hielbeen scheef dan wordt er een wig geplaatst om het hielbeen recht te zetten.
Stichting LOOP
Stichting LOOP betekend Landelijk Overkoepelend Orgaan voor Podologie. Zij is een professionele beroepsvereniging die onze belangen vertegenwoordigt naar de overheid, zorgverzekeringen en andere instanties. Zij waarborgt de kwaliteit van de beroeps beoefenaars. De titel podoposturaal therapeut en registerpodoloog zijn aan deze beroepsvereniging gebonden. Deze stichting behandeld ook de klachten tussen patiënt en behandelaar via de klachtencommissie. Op de site van stichting LOOP kunt u veel informatie vinden ook met betrekking tot vergoedingen van verzekeringen. www.loop.nl
Omni Podo Genootschap
Omni Podo Genootschap is de belangenvereniging voor podoposturaal therapeuten die tevens samenwerkt met het IFPB, een internationale vereniging voor Podoposturaal therapeuten. Deze verenigingen verzorgen bij en nascholingen voor poodoposturaal therapeuten en doen wetenschappelijk onderzoek naar de werking van proproceptieve zolen of reflexzolen. In 2013 is het Omni Podo Genootschap samengevoegd met stichting Loop.
Privacy verklaring
U mag verwachten dat praktijkdekloet vertrouwelijk omgaat met uw persoonsgegevens in overeenstemming met de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Meer informatie vind u in de privacy verklaring.
Klachtenregeling
Praktijkdekloet voldoet aan de wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg of Wkkgz.
Als U en praktijkdekloet samen niet tot een overeenstemming kunnen komen over een klacht van u, dan kunt u zich richten tot de beroepsorganisatie info@loop.nl, indien nodig zal solopartners ons daarbij helpen.
Meer informatie vind u in het klachtenreglement van stichting LOOP.